Gezondheid


Zowel de kater, als onze poezen zijn getest, dit houd in; de noodzakelijke snaptesten, (FelV/FIV).– De D.N.A. testen: de HCM1/ HCM3, het MYPBC gen (G->C mutatie in exon 3) + het MYPBC 3 gen.
-De PKD test; (het ADPKD1 gen, C->A mutatie in exon 29).
-Het genotype, ( bloedgroep B/A/AB), dit i.v.m. het recessieve B allel.
– De RDY-PRA test.
– De RDAC-PRA test.
– en als laatste DNA test; de PYRUVAATKINASE DEFICIëNTIE test.Dieren die getest, drager of lijder blijken te zijn worden uitgesloten wat betreft de fok!Met een echo i.v.m. H.C.M. + nierfalen/ CIN (Chronische Ontsteking van het tussenweefsel van de nieren)
kan worden voorkomen dat mocht er toch H.C.M ontstaan, ook deze dieren worden uitgesloten wb. de fok.Hieraan voorafgaand zijn er de jaarlijkse hart/niercontroles.De ouderdieren krijgen jaarlijks hun enting + volledige gezondheids check, gebitscontrole en/of reiniging.
Daarnaast uiteraard hun ontwormingen en ontvlooiingen.

De kittens;

– Worden 2 keer geënt voordat ze met 13 weken naar hun nieuwe huisje/eigenaar mogen.
– Volgens schema ontwormd en ontvlooid, daarna mogen ze bij hun nieuwe eigenaar tot 6 maanden,
elke maand worden ontwormd en dan om de 3 maanden, met altijd samen daarbij de ontvlooiing.
– Ze krijgen 2 keer een gezondheidsverklaring,
– En bij de laatste enting hun chip, (Rabiës bij buitenland met 13 weken indien noodzakelijk).Als de kittens naar hun nieuwe onderkomen gaan, krijgen ze;- hun Europees paspoort (met de gezonheidsverklaringen en entingen) mee, het koopcontract,
– en een verrassend kittenpakket, zodat u de 1ste week niet zonder voer en speelgoed zit.Stambomen (met foto van het kitten en barcode en vermelding van de DNA-ouderdieren testen)
+ eigendomscertificaat, worden nagezonden zoals is opgenomen in het koopcontract, (tenzij het kitten inmiddels ouder is).