Ragdoll,Cattery,de L`Ayquade,Column

Dag lieve lezers,
De lente loopt ten einde en de zomer zit er weer aan te komen; de Zwaluwen zijn weer met hun hele gezin teruggekomen en onze zachte haren na de wekelijkse borstelbeurten, vinden gretig aftrek; mussen, koolmeesjes en pimpelmeesjes, de leeuweriken en vooral de kraaien vliegen met hun snaveltjes vol haar rond, volop reden tot vreugde zou je denken hoor ik u al zeggen, maar……..helaas……ik; Annabelle heb HUISARREST! Wat?

Ja; u hoort mij luid en duidelijk, en dat….voor een volwassen, wat zeg ik; bejaarde, oftewel “Poes Op Leeftijd” : ik mag het huis verdorie niet meer uit van de vrouw! En waaróm nou helemaal?

Dat zal ik u vertellen; een……niesje, een níesje notabene! Daarnaast heeft het vrouwtje besloten (zal ik maar zeggen) dat mijn ene oog óók een beetje vochtig is…..Dus simpelweg: Ik ben verkouden. Mensen zijn zo vaak verkouden; maar als het om mij gaat, is het vrouwtje gelijk gealarmeerd; u moet weten dat ik als klein poesje, of als kitten het vrouwtje heb ontmoet; zonder dat ik toen was ingeënt, uiteraard, was het van ons beiden liefde op het eerste gezicht, maar….ik was helemaal (nog) niet ingeënt, indertijd was ik de eerste Ragdoll van het vrouwtje en wist zij ook nog niet dat het beter is om 2 x een enting te krijgen voor de verhuizing;
dus kreeg ik zowel mijn eerste als 2de enting op wat oudere leeftijd; met als gevolg, dat ik een soort van “Chronische verkoudheid” daaraan heb overgehouden.
Bij stress of voor mij nieuwe dingen en/of veranderingen; geef ik spontaan een niesje; dát is ook niet erg; maar soms gaat het ineens een beetje mis zal ik maar zeggen, kijk en dáár is het vrouwtje dan zo bezorgd om…… Toen ik bij haar kwam wonen had ik ook bijna constant diarree, maar daar was ik na goede ontwormingen en brokjes die bij mij passen redelijk snel overheen; ik groeide uit tot een mooie grote poes en de lieveling van het vrouwtje!
Ik heb kinderen en kleinkinderen gekregen, maar; AL mijn kinderen en kleinkinderen krijgen hun entingen en ontwormingen volgens schema; het vrouwtje vind dat heel belangrijk.

Enfin; ik word nu even weer extra verwend; een pilletje, een zalfje, maar voorál EXTRA lekker voer; “om weer op te knappen”. Je zou bijna graag zomaar stiekem “nep”ziek worden voor zoveel die aandacht! Dus lieve mensen; als het straks écht zomer is; is deze oude dame de eerste die bij de achterdeur staat te trappelen om te kijken of de babyvogeltjes ECHT wel zo goed kunnen vliegen als hun ouders denken, want een poes blíjft een poes zélfs als je een Ragdoll bent!

Ik wens jullie dan ook allemaal : een FIJNE AANKOMENDE ZOMER, met veel buitenplezier, (net als wij)
Tot na de zomer; dan hebben we elkaar vast weer veel te vertellen!

Groetjes van Annabelle en het ijverig typende vrouwtje!