Ragdoll,Cattery,de L`Ayquade,Column

Herfst!
Ojee; het IS alweer zover; de extra mandjes liggen weer klaar en in het zonnetje liggen is niet meer zo makkelijk…
Wel zijn de vallende blaadjes uiteraard erg interessant. Voor mijn kleinste kleindochter zal dit haar eerste herfst en winter worden; ik HEB het vrouwtje nog gewaarschuwd; ZOU je dat nou wel doen; weer een kleintje erbij? Maar goed, zoals jullie allemaal wel zullen weten uit eigen ervaring; wie weerstáát nou een kitten dat zo aanhankelijk is…….En daarnaast óók nog bij de jonge pup in het mandje kruipt?

Mocht ik dat nog niet aan u hebben verteld; onze huisvriend de oude Maltezer is niet meer……..na 14 jaar en veel vergeetachtigheid de laatste jaren is er nu een zéér brutale nieuwe huisgenoot bijgekomen! Brutaal zegt u? Ja, nou en of; ze sleept al ons speelgoed weg, eet onze bakjes leeg als ze de kans krijgt, en gooit (heel erg!) onze waterbakken om……. De afgelopen week lag ze zelfs te slapen in onze krabpaal! Nou vráág ik je……Dat was nieuw voor ons na ons oude huisgenootje die heel bescheiden was………

En WAT denkt u dat het vrouwtje daaraan doet?? Nou; NIKS, ofwel, ze knuffelt haar ook nog omdat zij zo “schattig” is……Echt niet netjes, Als oudste en wijste hou ik dan mijn mond maar weer dicht en ga voor de anderen zitten zodat ze niet al teveel schrikken, snapt u wel?

Gelukkig heb ik mijn nazaten wél netjes opgevoed en ze zijn dan ook heel beleefd en nieuwsgierig, maar sómmige dingen, nou vráág ik je…….. Een BOT? We leven toch niet in de míddeleeuwen? Alsof eht voer niet netjes in hapklare brokjes in een BAKJE kan! Wat zegt u? Voor de tandjes en het kauwgenot? Gewoon belachelijk!
En dan dat gesleep met dekentjes en manden…….JA; ook Onze manden…….U zult begrijpen dat wij toch enigszins bezorgd zijn omtrent de aankomende herfst en dan met name de winter en (lees dit goed!) ONZE manden!

Goed we wachten het af; houdt het vrouwtje van ons allemaal even veel?
Acht na ruim 15 jaar zou ik beter moeten weten zegt u…….. natuurlijk………
Maar voor álle zekerheid zal ik vanavond toch maar even extra bij haar op schoot gaan liggen en mijn kinderen en kleinkinderen daar ook nog even op wijzen…….
Een volle bank zegt u? Ach valt wel mee denk ik; als de bank net zo groot is als haar hart gaat dat wel goed komen en spreken we elkaar weer in de volgende column; als het ECHT koud is!

Met een dankbare groet voor al uw trouwe lezen van mijn overpeinzingen;


Annabelle!

3MegaCam