Het vrouwtje noemt net dat we hóógnodig aan de (zomer) column moeten beginnen, dat maakt dat ik haar met een schuin kopje aankijk, ben je je
klutsje een beetje kwijt lieve grote sul van me?, vraagt ze. Voorjaar of Zomer…..het gíet hier ZO erg dat de paarden in de wei notabene kunnen zwémmen denk ik, en zij begint over het mooie weer? Waar? Wanneer? Hoelaat??

Maar goed, ik laat haar maar even; mensen zijn nou éénmaal soms niet wijzer, ja; dit zijn de momenten dat ik Annabelle mis……die wist VAST wel het juiste antwoord op het “gemis-aan-een-warm-zon-plekje” voor mijn arme lijf. Het gaat heus wel beter worden lieverd zegt het vrouwtje; het aanstaande weekend gaat er écht zon komen! Eerst zien, dan geloven denk ik……..

De zwaluwen en andere vogels hebben blijkbaar minder last van het gemis aan zon; er word al gevoed door beide ouders. Het woord Corona is hun ook onbekend; alles hetzelfde als elk jaar hiervoor. Ik moet denken aan het liedje dat ik ooit hoorde; “Vogels vliegen van Oost naar West”, ze kennen mensen-oorlogen en ziekten gelukkig niet grenzen; paspoorten, ID-kaarten, Corona-testen en Covid-paspoorten en Lock-Downs. Ze zijn blij met onze plukken haar voor hun nesten en de vele regen die hun juist lekkere ve.e
wormen bezorgen voor de kleintjes; net de boodschappen -dienst van Albert Heijn of deJumbo; het eten bij de voordeur bezorgd …..

Misschien dat mensen ook in deze &jd daar toch wel van zouden kunnen leren; vandaag=vandaag; morgen een NIEUWE dag, met nieuwe kansen. WAT geeft vandaag om tóch een beetje tevreden of blij van te worden? Geen oorlog: Check /geen Corona: Check / eten en drinken: Check / een bed en werk of andere bezigheden: Check check.

En dan s’avonds het lijstje bekijken……..viel het BEST mee voor vandaag!
Wij ka.en WETEN dat al allemaal……wij leven IN het moment; geen gisteren, geen morgen. Ik begrijp best dat jullie mensen meer zorgen hebben dan wij; maar dan tóch; lieve mensen geniet van wat jullie wél hebben, en anders knuffel ons dan nog een keertje extra; dan zullen wij het jullie tijdens die knuffel nog even duidelijk maken!

Zullen we afspreken dat we in het najaar bij die Column het nog eens zullen evalueren? Mogelijk ziet de wereld er dan weer een stukje gezonder uit, en voelen we ons allemaal wat blijer na dat broodnodige beetje zon!

Een fijne zomer namens mij en de anderen gewenst!
Elmo.