Voorjaar 2022,

Dag lieve Lezers, graag wil ik met u mijn gedachten delen in deze moeilijke tijd; eerst 3 Corona-golven en nu ;de oorlog in Oekraïne. Ik bemerk ondanks het mooie begin van het voorjaar, het gescharrel naar takjes en zingen al van de vogels; de bedrukte sfeer bij het vrouwtje. Ondanks ook de komende kittens en onze Maltezer, (die nu doorheeft dat ze GEEN Ragdoll is) en mogelijk pupjes verwacht (wij katten hebben geen pijnlijke en veelvuldige Progesteron testen nodig; wij regelen dat zelf en uiterst discreet (op een enkeling na natuurlijk……) Dus; EIGENLIJK zou het een blije tijd moeten zijn………

Wel worden we momenteel érg platgeknuffeld en is het bed echt te klein voor ons allemaal, maar we missen de grapjes in huis en de vrolijkheid die er normaal wel is.

Ik Elmo, begrijp helemaal niks van alle agressie waarover gesproken word in het nieuws in de wereld op dit moment; wij zijn tenslotte tevreden met wat we hebben en dagelijks krijgen; onze knuffels en brokjes (mits u natuurlijk wel acht op ons slaat) en onze voer en waterbakjes vult en onze kattebakken verschoont!

Maar; wat we niet nodig hebben, dat HOEVEN we ook niet; Macht, die verdriet en verwoesting geeft…….

Uiteraard eisen wij ook onze rechten wel op, maar op een uiterst vriendelijke en zelfs liefdevolle manier, die alleen maar vreugde geeft. (wel even reëel; de dekkaters hebben wel eens een meningsverschil, dat daargelaten……..)

Gisteren zei het vrouwtje ook tegen me;”DAT iswat Poetin mist; een kat als jij; hoe kan een mens zich anders, ZO voelen zoals hij?”

Toen bedacht ik me; zou dat dan geen idee zijn? Een nest kittens of tenminste 1 knuffel voor hem?
DAN zou hij vanzelf geen tijd hebben voor oorlog en landje-pik; wij zouden vanzelf hem ZO bezighouden, dat hij s`avonds dóódmoe in zijn bed zou rollen met gespin naast hem, zodat hij al zijn rare denkbeelden zou vergeten………..

Ach ja……een kat denkt ook zo maar eens wat,

Maar ALTIJD beter gedacht, dan waar het vrouwtje nu zo bedrukt over is……..

Dus; Lieve mensen knuffel ons maar eens extra; misschien dat jullie dan ook wat beter slapen.

Ik Elmo, hoop u na deze verdrietige tijd in de zomer opnieuw te spreken; met veel zon, en nog meer; HOOP voor de toekomst.

Elmo