Elmo vertelt

Wat? Nou dat we elkaar soms in de haren vliegen; letterlijk dan in ons geval. Wat wil het gaval nou wezen; het is WARM onze live/rustige Ragdoll-eigenschappen raken zonder duidelijke reden oververhit…… Ik Elmo; met het beste plekje en heel goed overzicht vanaf het hoogste plekje bovenop de kast, zie het gebeuren; het snuffelen aan elkaar en de boze blikken van jalouzie……

JIJ hebt extra aandacht gekregen; ik RUIK het gewoon; van het vrouwtje of van het andere geslacht….. Zoals u inmiddels weet; ik ben een THEEMUTS……. oftewel; een “je-weet-wel” kater. Kijk; het zit natuurlijk wél zo; dat het vrouwtje éigenlijk alléén, (en dan bedoel ik ook ECHT alléén) van mij is, maar goed; zo lief als ik ben, zal ik nooit een ander die heerlijke aai over zijn of haar bol en (soms iets teveel van het goede;) stevige knuffel willen onthouden.

Neemt neit weg dat dit net voor ons allemaal zo geldt; soms lelijkigheid, een haal voer de neus bij de katers of poezen onderling kan ik ook niet uitsluiten ondanks mijn bemiddelingspogingen….

Zó anders dan bij mensen; liggen wij ’s avonds weer volledig ontspannen bij elkaar in 1 mandje te slapen; we hebben het probleem simpelweg aan elkaar duidelijk gemaakt en weer goedgemaakt. En DAT lieve lezers is nou nét wat mensen zo slecht kunnen. En DAT is waarom er zoveel ellende tussen jullie is; jullie hebben VERBORGEN agendapunten; soms zelfs een tweede volledig onbekende agenda, die jullie doodleuk hanteren wanneer het jullie uitkomt.

UITERAARD heb ik het hier niet over de liefdevolle/eerlijke mensen onder jullie; maar wel over bijvoorbeeld politieke of zakelijke kwesties, waar eigenbelang en begrip voor een ander helaas totaal ontbreekt.

En DAT lezers; doet mijn Thee-Muts-Kater-Hart Verdriet! Kijk nou eens naar de ander, zelfs al heb je een flinke haal over de neus gemaakt; MAAK het ‘gewoon’ weer goed! Misschien is je kijken naar de ander net als bij ons; vertroebelt door afgunst & jalouzie……

Misschien als jullie in het “klein” dit als voorbeeld zouden kunnen stellen (met ONS uiteraard als jullie voorbeeld) dat de “Groten der Aarde” dáár dan weer een voorbeeld aan kunnen nemen?……

Moet u zich eens vóórstellen; een wereld zoals bij ONS…..met meer liefde en geknuffel dan haat en Afgunst….. Heerlijk toch?

Het moet mij ook nog even van het katerhart, dat het vrouwtje door 2x een hartaanval in het voorjaar, niet in staat was om de Zomercolumn te schrijven en ik Elmo; de zomer toch maar ‘even meeneem’ in mijn verhaal nu. Uiteraard is het inmiddels al herfst als u deze column onder ogen krijgt; maar mijn BOODSCHAP aan jullie, mensen, blijft hetzelfde; Wees Lief Voor en Tegen Elkaar!

Met een dikke knuffel van mij & mijn lieve vrouwtje

Die uiteraard weer zit te typen in mijn opdracht;

Elmo