December 2022: alweer een jaar voorbij. Al heel de week vorst en zelfs sneeuw. Ik zit graag voor het raam, 1e rang. Er is zowaar weer een schaatsbaan voor de 4e dag. Kinderen hebben de grootste lol, met rode wangetjes en koude voetjes. Het gekras van schaatsen kan ik hier zelfs binnen horen als de muziek uit staat. Ik heb goed zicht op het geheel.

Eind van de middag gaat iedereen weer naar huis en sinds vandaag dooit het alweer. En nu is de ijsbaan ook weer dicht. Maar gisteren, en de dagen daarvoor, ging iedereen te voet met slee en schaatsen weer naar huis eind van de dag. De meesten toch naar hun warme huizen en warme hap, warme chocolademelk of ander lekkers. Hoe anders moet dat zijn in bijvoorbeeld Oekraïne; wél kou en dan heel lang. Maar geen warmte…… En nóg dichter bij huis: Mensen die hun verwarming niet meer aan kunnen doen, geen warm water of elektriciteit meer kunnen betalen….
Soms zelfs geen maaltijd meer. Laat staan een WARME maaltijd of lekkere douche……

U zult wel denken: “Waar maak jij je nou druk om Elmo? Ja….. dat is ook zo; wij hebben onze brokjes, warmte en poetsen elkaar, wij hebben onze mandjes en knuffelige mensen; wij hebben gelukkig geen zorgen om “mensen-dingen”, maar soms hóór ik het vrouwtje en baasje daar over praten. Andere mensen helpen die het moeilijk hebben, de voedselbank en warme kleding. Zelfs over daklozen en te weinig opvang.

Dus;
Hebben wij poezen, katers en zelfs kittens de kopjes bij elkaar gestoken en besloten: Dat er bij ons nog plaats is in ons mandje en dat we ook onze brokjes willen delen.

Als nou álle mensen hetzelfde doen; MOET het toch goedkomen voor deze winter, of niet lieve lezers. Om elkaar geven, er voor elkaar ZIJN, delen in plaats van willen hebben en alleen maar IK het beste; als WIJ het kunnen moeten jullie met zóveel mensenverstand, dat toch nog véél beter kunnen dan wij?

Daarom wens ik, Elmo, jullie veel warmte & liefde voor alle mensen (en uiteraard ook voor ons; niet vergeten hoor!) deze laatste maand van het jaar 2022 (uiteraard typt het vrouwtje weer en houdt zo mooie warme vingers; slimme mensen!)

Elmo.